Informatie auto theorie

Theoriecertificaat halen

Om een tussentijdse toets of praktijkexamen te doen, moet je een geldig theoriecertificaat laten zien. We raden je daarom aan om tegelijk met je autorijlessen en het liefst vooraf aan je lessen te beginnen met de theorie te bestuderen. De kennis uit de theorie heb je namelijk hard nodig tijdens je rijlessen.

De makkelijkste manier om theorie voor de auto te leren is via Theorie Online. Hiermee krijg je een complete online cursus inclusief proefexamens, video’s, foto’s en een theorieboekje. Vooral voor de leerlingen die moeite hebben met leren/lezen is dit een ideale cursus. De hele stof uit het boekje is namelijk visueel gemaakt d.m.v. foto’s filmpjes en gesproken teksten. Dit lost voor veel leerlingen lees- en leerproblemen op. Je kunt via theorie online ook proefexamens maken en gevaarherkenning oefenen. Naast de online cursus krijg je ook een theorieboekje.

Het theorie examen
Als je theorie-examen doet voor de auto krijg je 65 vragen uit 3 onderdelen:

  • Gevaarherkenning (25 vragen)
  • Verkeersregels (30 vragen)
  • Verkeersinzicht (10 vragen)

Je bent geslaagd als je minimaal 12 vragen goed beantwoordt uit het onderdeel gevaarherkenning en minimaal 35 van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Het theoriecertificaat is 18 maanden geldig.

Studeren voor je theoriecertificaat

Je kunt zelf beginnen met studeren via theorie online en het theorieboekje. Tijdens persoonlijke trainingen gaan we examens maken en alle fouten en knelpunten bespreken. Ook kun je dan terecht voor al je vragen inzake de theorie stof.

Daarnaast kun je ook theorieles nemen bij Mij. Dit kan gezamenlijk of individueel. De prijzen zijn op aanvraag,neem contact op voor meer informatie.

Klaar om theorie-examen te doen?

Wil je binnenkort examen doen om je theoriecertificaat te halen? Dan kun je via Rijschool Dijkhuizen een plekje reserveren, je kunt ook zelf reserveren via het CBR, dit is goedkoper. Reserveer je zelf dan heb je hiervoor een DigiDcode nodig.

Theorie examen vanaf september 2014
Zo gaat het nieuwe theorie examen vanaf september 2014. Kijk hier voor een introductiefilmpje.

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen als je examen gaat doen en zorg dat je ruim op tijd bent!