Praktijk

Hoelang duurt een praktijkopleiding?
Dat is helemaal afhankelijk van jezelf. Het aantal uren dat je in de week rijdt bepaalt hoe snel je gereed bent om af te rijden. Ik gooi je niet in het diepe maar laat je afrijden als je er echt klaar voor bent en ik laat je ook geen extra lessen nemen als je eigenlijk al klaar bent om examen te doen.

Wat kan ik verwachten van mijn rijles?
De rijlessen worden overdag en ’s avonds gegeven.
Eventuele afzegging van de rijles moet 24 uur van te voren bekend worden gemaakt bij de rijschool,  anders wordt de rijles alsnog in rekening gebracht. Dat lijkt mij redelijk want mijn tijd is dan in de agenda gereserveerd.

Is er een tussentijdse toets?
Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets (TTT/deeltoets 3). De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan  het rijexamen en weet hoe ver je staat in je opleiding.

1 November 2011 is 2toDrive gestart.
Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de  door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen   mag beginnen, hoe cool is dat?
Alleen jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR.  Ben jij al 17 op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de  mag je het praktijkexamen afleggen

Hoe werkt het?
Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op